НОВИНИ

Издирват изчезнало дете в река Дунав край Силистра

От вчера следобед гранични полицаи издирват 14-годишно момиче, изчезнало във водите на Дунав край Силистра. Катер на Гранична полиция проверява района в реката и по бреговата ивица.

bnt avatar logo
от Незабравка Кирова
16:54, 02.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

14-годишната Даниела била със свои приятели. Решили да плажуват на брега на Дунав, защото градският басейн бил затворен. Край тях наблизо имало друга компания - момчета и още две по-големи момичета. Именно те са позвънили на телефон 112, когато приятелите на Даниела излезли от водата и започнали притеснено да викат името ѝ.

Стефка Ганчева, районен прокурор: „Включен е целият наличен ресурс за издирване на детето. Работим по версията за изчезнало дете, включително са уведомени и компетентните служби в Румъния.”

Майката на Даниела бе на мястото на инцидента. Някой се обадил да ѝ каже, че са намерили детето ѝ. По нейни думи никога преди това дъщеря ѝ не е идвала тук.

Велислава Генова - майка на Даниела: „Не знам да са я намерили и да са я вдигнали, не знам нямам представа. Не знаех, че ще идва тук.”

Къпането в реката е забранено, а плажът в този район на Дунав е импровизиран, но често предпочитан от силистренци. Те смятат, че за да се избегнат за в бъдеще подобни неприятни ситуации, е време управата на града да помисли за обособяването на охраняема зона.

Издирването продължава и срок за него няма, поясниха от Районна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на тока за бита замръзва
Цената на тока за бита "замръзва"
 Спасени ръкописи от Център Проф. Иван Дуйчев
Спасени ръкописи от Център "Проф. Иван Дуйчев"