Момиченце на година и 3 месеца загина при пожар в дома си в плевенското село Девенци. По време на инцидента в помещението е имало три деца, но двете по-големи сестрички са успели да избягат. По случая е образувано досъдебно производство.

Пристройката, в която петчленното семейство живеело под наем, е изгоряла до основи. По думите на майката трите момиченца, най-голямото от които на 5 годинки, са били оставени сами за минути в единствената стая, докато тя отиде до двора.

Цветан Атанасов, съсед: Децата сигурно са си играли те с огъня, та са направили тоя голям огън и са избягали и са оставили малкото вътре. Тя е била сама, но защо ги е оставила сама, не мога да ви кажа.

Младата жена опитала да влезе в горящата сграда, за да спаси детето си, но не успяла заради силните пламъци. Най-близките къщи са необитаеми, от другите излезли съседи, но и те не могли да помогнат.

Ирена Николова: Пострадалото семейство е обитавало едноетажна постройка в двора зад мен. Към момента родителите и двете им деца са настанени при роднини в селото.

Близки на семейството казаха, че двете оцелели момиченца са в добро здравословно състояние. От кметството се ангажираха да им съдействат да се настанят в свободна къща.

Адриян Маринов, служител в кметството: Добри са, млади са. Майката си ги гледаше, бащата си ходи на работа.

От социалното министерство обясниха, че родителите не са подавали заявления за помощи, майката е вземала единствено детски надбавки. Социалните работници ще започнат проверка след приключване на разследването на полицията за причините за инцидента.