НОВИНИ

​Момиченце на една годинка загина при пожар в плевенско село

Момиченце на година и 3 месеца загина при пожар в дома си в плевенското село Девенци. По време на инцидента в помещението е имало три деца, но двете по-големи сестрички са успели да избягат. По случая е образувано досъдебно производство.

bnt avatar logo
от Ирена Николова
22:11, 01.11.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Пристройката, в която петчленното семейство живеело под наем, е изгоряла до основи. По думите на майката трите момиченца, най-голямото от които на 5 годинки, са били оставени сами за минути в единствената стая, докато тя отиде до двора.

Цветан Атанасов, съсед: Децата сигурно са си играли те с огъня, та са направили тоя голям огън и са избягали и са оставили малкото вътре. Тя е била сама, но защо ги е оставила сама, не мога да ви кажа.

Младата жена опитала да влезе в горящата сграда, за да спаси детето си, но не успяла заради силните пламъци. Най-близките къщи са необитаеми, от другите излезли съседи, но и те не могли да помогнат.

Ирена Николова: Пострадалото семейство е обитавало едноетажна постройка в двора зад мен. Към момента родителите и двете им деца са настанени при роднини в селото.

Близки на семейството казаха, че двете оцелели момиченца са в добро здравословно състояние. От кметството се ангажираха да им съдействат да се настанят в свободна къща.

Адриян Маринов, служител в кметството: Добри са, млади са. Майката си ги гледаше, бащата си ходи на работа.

От социалното министерство обясниха, че родителите не са подавали заявления за помощи, майката е вземала единствено детски надбавки. Социалните работници ще започнат проверка след приключване на разследването на полицията за причините за инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни урологични прегледи в месеца на мъжкото здраве
Безплатни урологични прегледи в месеца на мъжкото здраве
100-хилядна демонстрация поиска нова независимост в Алжир
100-хилядна демонстрация поиска "нова независимост" в Алжир