НОВИНИ

Момичета даравят абитуриентските си рокли

Студентки от Пловдив даряват абитуриентските си рокли на момичета, които имат финансови затруднения. Инициативата под надслов „Подари щастие” е на 19-годишната Теодора Сукарева и въпреки че стартира преди броени дни, вече намира широк отзвук. Част от тоалетите дори са намерили своите нови собственици. В кампанията се включват и младежи, които даряват костюмите си.

bnt avatar logo
от Таня Матева
07:27, 12.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Идеята хрумнала на Теодора когато нейна приятелка ѝ споделила, че иска да дари абитуриентската си рокля. Студентката публикувала информацията в своята фейсбук страница и в сайта, на който е автор.

Теодора Сукарева: "Тогава реших, че може да направя много по-мащабна тази инициатива и само час след като се публикувах още 10 момичета пожелаха да дарят своята бална рокля, някои от тях даже казаха, че искат да подарят и две".

Идеята подкрепила и друга приятелка на Теди.

Мелиса Петкова: "Роклята ми в момента е на химическо чистене и най-искрено се надявам някой да се поинтересува и да може да го зарадвам. За мен е хубаво човек да дава и да прави хората щастливи".
;

Теди също е готова да се раздели със своята бална рокля.

Теодора Сукарева: "Аз съм изживяла своя миг с нея и е време да зарадвам някой друг".

Желаещите да се възползват от благородната инициатива могат да изберат тоалета си за бала в страницата на Теди в социалната мрежа. Кампанията ще продължи докато има желаещи. Момичетата възнамеряват да я повторят и следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Димитров: АБВ нямаше място в управляващото мнозинство
Мартин Димитров: АБВ нямаше място в управляващото мнозинство
В Кан представиха нов филм с Ръсел Кроу и Райън Гослинг
В Кан представиха нов филм с Ръсел Кроу и Райън Гослинг