Абитуриентските балове отминаха, но в Пазарджик все още говорят за впечатляващата дванадесетокласничка Вили Стоева. Момичето завърши средно училище "Георги Брегов" и отпразнува бала си, облечена в красива народна носия.

Пазарджик

19-годишната Вили Стоева е убедена, че пищните скъпи рокли не са задължителни, и за да се чувстваш красива на бала е достатъчна народната носия.

Вили Стоева: Исках да покажа на нас българите, че все още има нещо българско и не е умряло, така както всички смятат. Това е една традиция, която за мен е хубаво да се спазва.

Носията на Вили е изработена специално за нея в град Ракитово. Идеята на момичето е била приета по различен начин от околните.

Вили Стоева: Има и добри и лоши отзиви. Някои дори не можаха да повярват. Моята директорка се разплака, като ме видя. Не съм очаквала всички да го приемат по този начин, толкова добре, почувствах се изключително добре, защото всички много се радваха.

В училище Вили е изучавала народна музика в специализирана паралелка. Споделя, че ще продължи да се занимава с фолклор, но ще кандидатства Фармация в Пловдивския медицински университет.