В 1561 училища днес, 29 януари, са преустановени учебните занятия. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. От днес в грипна ваканция са учениците от 61 училища в област Монтана и от 32 училища в област Враца.

Продължава да не се учи в 267 училища в София-град, в 124 училища в област Благоевград, в 105 - в област Плевен, в 41 училища в област Кюстендил. В грипна ваканция са и учениците от 194 училища в Пловдивско, от 83 училища в област Велико Търново, от 70 - в област Русе, от 59 - в област Разград, от 69 - в област Добрич, и от 72 - в област Кърджали.

Няма учебни занятия още и в 122 училища в област Варна, в 122 - в област Пазарджик, в 80 - в област Хасково, и в 11 училища в София област. В област Видин няма да има занятия в 32 училища и две детски градини по предписание на РЗИ до 30 януари, включително. Поради лоши метеорологични условия не се учи в 8 училища в област Смолян. В 7 училища в област Ловеч също няма учебен процес. В предгрипна обстановка остава област Търговище.

Почти цяла България е в грипна епидемия, от днес е обявена и в Монтана

Почти цяла България е в грипна епидемия, от днес е обявена и в Монтана

От днес грипна епидемия е обявена и на територията на област Монтана. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват до 4 февруари.