НОВИНИ

МОН: ЕК предлага да се удвои финансирането за програмата "Еразъм" след 2020 г.

За следващия дългосрочен бюджет на ЕС за периода 2021-2027 година Европейската комисия предлага да се удвои финансирането за програмата "Еразъм" до 30 милиарда евро, като 25,9 милиарда евро ще отидат за образование и обучение, 3,1 милиарда евро - за младите хора, и 550 милиона евро - за спорта. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

bnt avatar logo
от БТА
15:40, 30.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
мон предлага удвои финансирането програмата еразъм 2020

Програмата "Еразъм" на ЕС дава възможност на милиони млади европейци да учат или да се обучават в чужбина, като същевременно разширява техния опит и повишава информираността им за Европа.

По този начин те получават по-големи бъдещи възможности на трудовия пазар. С удвоено финансиране тази програма ще бъде още по-ефективна в подпомагането на ключовите политически цели, като изграждането на европейското пространство за образование до 2025 г., овластяването на младите хора и насърчаването на европейска идентичност чрез политики за младежта, образованието и културата.

Целта на предложението на ЕК е да се увеличи броят на бенефициентите, както и да бъдат обхванати хора от всички социални слоеве. По-голямото финансиране ще помогне за изграждането на по-силни връзки с останалата част на света.

Акцент в програмата ще бъде и насърчаването на обучения в ориентирани към бъдещето области и укрепването на европейската интеграция чрез пътувания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се срещна с Владимир Путин в Кремъл
Бойко Борисов се срещна с Владимир Путин в Кремъл
Румен Радев: Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация
Румен Радев: Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация