НОВИНИ

МОН обсъди новите учебни програми с учители от Враца

Поредица от срещи с учители в цялата страна започна министерството на образованието, за да чуе и тяхното мнение за новите учебни програми. Във Враца заместник-министърът Диян Стаматов се срещна с преподаватели по български език и литература и по история и цивилизация.

мон обсъди новите учебни програми учители враца
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 15.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още

След бурната обществена реакция срещу орязването на български автори и творби, сега учителите изненадващо не поставиха този проблем, но настояха ударението да се постави върху повече практически упражнения за овладяване на говоримата и писмена реч.

Диян Стаматов, зам.-министър на МОН: Всъщност няма отпадане на български автори от учебните програми. Има намаляване на цялото учебно съдържание със запазване на авторите с по-малки откъси. Защото има произведения, които са огромни като съдържание и като текстове. Те биха били тежки ако продължават да стоят в този си вид и формат. Те остават, но с по-малко примерно съдържание. От друга страна, има произведения, които са известни в нашата страна като песни. И тяхното място и тяхната сила ще бъде по-голяма, ако един ученик бъде научен да ги изпее, да ги възпроизвежда като песни и те тогава стават още по-красиви.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 нови детски градини ще строи Столична община
9 нови детски градини ще строи Столична община
Финансовото ведомство поиска разсекретяване на доклада за КТБ
Финансовото ведомство поиска разсекретяване на доклада за КТБ