НОВИНИ

МОН стартира безплатна платформа с електронно съдържание за всички ученици

Услуга с безплатно електронно съдържание и образователни ресурси стартира от догодина Министерство на образованието. Това съобщи в студиото на "Още от деня" просветният министър Красимир Вълчев. Новината идва в деня на откриването на новата учебна година, през която училищата ще могат да използват електронни дневници и учебници.

bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 17.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Красимир Вълчев, министър на образованието: Все повече децата ползват електронни ресурси, има множество платформи с допълнително образователно съдържание. Догодина ние стартираме т. нар. отворен облак - безплатно електронно съдържание и най-различни ресурси за учениците. Те ще са за всички класове, учителите също ще могат да се възползват със създаване на уроци.

По думите на министър Вълчев, във всички сектори и сфери има недостиг на специалисти, а най-големият недостиг ще бъде след 10 години.

За да няма дефицит на кадри в образователната система, заплащането на учителите трябва да бъде по-високо от средната за страната, категоричен е министърът.

;

Министърът коментира и конфликта между БАН и Института по метеорология и хидрология. От 1 януари НИМХ ще бъде изведен от БАН и най-вероятно ще мине към МОН. Това е най-приемливото решение, най-възможния изход от ситуацията. Надявам се утре да има споразумение между двете страни, обясни Вълчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха група за международен трафик на наркотици
Разбиха група за международен трафик на наркотици
Започва спецоперация на МВР за използването на мобилни телефони от шофьори
Започва спецоперация на МВР за използването на мобилни телефони от шофьори