НОВИНИ

Монтана отбелязва празника на града

С много прояви днес в Монтана се отбелязва празника на града "Свети Дух", който по традиция се празнува на 51-я ден след Великден.

монтана отбелязва празника града
bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 20.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Тържествена литургия и водосвет за здравето и благополучието на града отслужи Белоградчишният епископ Поликарп, а след това от храма "Св.Св. Кирил и Методи" към центъра на греда премина шествие. На централния площад "Жеравица" кметът Златко Живков поздрави гражданите и гостите на Монтана и представи делегациите от партньорските градове в чужбина, които са 11 на брой.

На тържествена сесия на общинския съвет в града бяха поднесени приветствия от гостуващите кметове и председатели на общински съвети от партньорските градове. За почетен гражданин на Монтана беше обявен художникът Дончо Планински, който е основател на местното дружество на художниците "Тенец" и на галерията на дружеството, която се нарича на старото има на града - "Кутловица".

Тази вечер в Монтана предстоят концерти на Поли Генова и оркестър "Виво", а също на участниците във фолклорния фестивал "Монтана 2016".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалуджа е изправен пред хуманитарна катастрофа
Фалуджа е изправен пред хуманитарна катастрофа
Прокуратурата в Силистра разследва учител, блудствал с шест малолетни деца
Прокуратурата в Силистра разследва учител, блудствал с шест малолетни деца