НОВИНИ

Монтана с нов обходен път

Участъкът е с дължина от близо 13 км и е на стойност над 46,5 млн. лв., осигурени от Оперативна програма "Транспорт". С реализацията на проекта приключва този период от оперативната програма, по която за строителство на пътища са инвестирани близо 2 млрд. лева.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:30, 29.12.2015
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По оперативна програма "Транспорт" за този период не е загубено нито едно евро, отчете с откриването на пътя край Монтана министърът на регионалното развитие.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството: Имаше огромно забавяне при реализацията на проекта, но в крайна сметка успяхме буквално за една година да приключим строителните дейности по него и днес да го въведем в експлоатация, за което благодаря на АПИ, строителите и на всички, които положиха усилия.

С парите по програмата са построени 300 км нови магистрали обобщи регионалният министър.

Лиляна Павлова увери, че инвестициите в Северозападна България ще продължат. А премиерът Бойко Борисов призова кметовете да са по-активни.

Бойко Борисов - министър-председател: Понеже отчетата казват "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат". Някои градове се управляваха лошо, други много добре, Монтана е от градовете, които се управляваха добре.

Премиерът напомни на кмета на Монтана да се възползват по-активно от националната програма по енергийна ефективност на сградите , за които били отделени още 1 милиард лева .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести в Белгия заради подготвяни новогодишни атентати
Арести в Белгия заради подготвяни новогодишни атентати
По Коледа изоставиха 4 новородени деца в Пазарджик
По Коледа изоставиха 4 новородени деца в Пазарджик