НОВИНИ

Монтират временен мост до откъснатите от пороите тетевенски села

Постепенно се нормализира обстановката след падналите поройни дъждове и наводнения в Тетевенско. Бедственото положение обаче остава в сила, предвид очакваните дъждове тази нощ. Нивата на реките започват да спадат. В село Градежница са направени временни диги. Няма бедстващи хора, както и затворени пътища.

bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 26.07.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Нощта в Тетевенско е преминала спокойно, въпреки обилните валежи вчера следобяд в районите на Ябланица, Глогово и Градежница. Днес продължава разчистването на активизиралите се свлачища в районите на село Черни вит и край Тетевен.

Постепенно се възстановяват пораженията в двете най-пострадали села - Градежница и Глогово.

Д-р Мадлена Бояджиева, кмет на община Тетевен: Вече има ток във всички населени места, водата, няма проблеми с водата, единствено в Градежница остана да се довърши аварията, която е в началото на селото. Голям извор, Тетевен и Рибарица вече са с нормално водоснабдяване.

Седем сигнала за наводнени къщи са постъпили днес и пожарни екипи вече са ги отводнили. Хората започнаха да почистват калта и наносите в домовете си.

Комисии продължават да описват щетите след пороя. Утре предстои да бъде монтиран временен мост, който да свърже трите откъснати махали на Глогово със селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Веселинов, ВМРО: Достатъчно сме обединени и характерите са силни
Искрен Веселинов, ВМРО: Достатъчно сме обединени и характерите са силни
​Буря във Варна отново предизвика задръствания (ВИДЕО)
​Буря във Варна отново предизвика задръствания (ВИДЕО)