НОВИНИ

​Мощно торнадо удари Хавана и уби трима души

Мощното торнадо, което удари Хавана в неделя, отне живота на трима души и рани 172-ма, съобщи кубинският президент Мигел Диас-Канел днес. Той обиколи улиците на Хавана в часовете преди зазоряване и посети спешните екипи. По-късно написа в Туитър, че пораженията от торнадото са „тежки“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:27, 28.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
По света
​Мощно торнадо удари Хавана и уби трима души

Торнадото преобърна превозни средства, изкоренени дървета, събори лампи и остави част от града на тъмно. В квартал Луяно улиците бяха блокирани от части от балкон, откъснат от стара сграда, предава АФП.

„Оплакваме загубата на три човешки живота, а 172-ма ранени получават помощ“, пише Диас-Канел. Той добави, че няколко аварийни екипа работят усилено, за да възстановят електричеството в някои райони.

Торнадото бе породено от мощна буря, която произхожда от Мексиканския залив. То удари западна Куба с ветрове до 100 километра в час.

Хората го описват като „звук на реактивен двигател“ и съобщават за промени в налягането на въздуха, причинени от него, заяви Армандо Каймарес от Института по метеорология.

Торнадото „ме завари на улицата, в колата с жена ми и децата ми“, написа актьорът Луис "Панфило" Силва в профила си в социалните медии.

„Трябваше да избягвам паднали дървета, наводнени зони и силни ветрове, докато успях да се прибера у дома. Преживяхме голям страх“, добави още той.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Без ток в община Лъки са селата Манастир и Борово
​Без ток в община Лъки са селата Манастир и Борово
Над 40 вече са жертвите на грипа в Румъния
Над 40 вече са жертвите на грипа в Румъния