Според първоначалната информация магнитудът му е бил 7,5 по Рихтер, но след това той беше коригиран на 7,2. Няма данни за жертви, нанесени са материални щети. Регистрирани са около 200 вторични труса, като силата на някои е над 5 по Рихтер.

Епицентърът на земетресението е бил близо до Пинотепа Де Дон Луис, на дълбочина около 25 км. Люлеенето е предизвикало паника сред населението. Задействан е специалният протокол при извънредни случаи, както и сигналната система, която предупреждава за бедствия.

Габриела Ерера, учител: Следвам протокола за сигурност. Учениците бяха евакуирани на безопасно място, а 20 минути по-късно изведени и от района на училището.

Въпреки силата на труса, предупреждение за цунами не е издавано.

Алфонсо Наварет, министър на вътрешните работи на Мексико: Няма данни за сериозни щети. Трусът е усетен силно в няколко щата, а в столицата Мексико е предизвикал паника, но също няма данни за жертви, нанесени са само материални щети.

След люлеенето почти милион домакинства в най-засегнатия район са останали без ток. Поетапното възстановяване не електроподаването вече е започнало. Според специалисти епицентърът на труса е на значителна дълбочина и това е причината да няма сериозни поражение.

Мексико все още се възстановява от силните земни трусове, регистрирани в страната на 7 и 19 септември миналата година, които отнеха живота на стотици.