НОВИНИ

Москов: Неизбежна беше смяната на шефа на Фонда за лечение на деца

Нямаше начин шефът на Фонда за лечение на деца да не бъде сменен, след като срещу него беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Това обяви здравният министър Петър Москов. Според него новият ръководител е бил назначен максимално бързо, за да не се бавят процедурите около случаите на други болни деца.

москов неизбежна беше смяната шефа фонда лечение деца
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 27.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Москов допълни, че още преди три месеца е изпратен до прокуратурата доклад на здравното министерство за дейността на фонда, но няма да коментира дали това е причината органите да започнат разследване.

Петър Москов - министър на здравеопазването
Може би малко съжалявам за това, че не съм в опозиция, защото опозицията може би има свободата да не се придържа към фактите. Съжалявам, че част от опозицията активно използва това си право напоследък. И в случаите с шефа на ДАИ и в случаите с фонда за деца и в други случаи и това, че аз или Ивайло Московски или други министри не могат да излязат пред вас и да разкажат всичко, което съответно специализираните органи са предприели. Не е причина да се спекулира. Ако искаме реално контрол, реално антикорупционни действия и то по върховете на държавата, трябва да сме съпричастни към този процес, нали така, а не да го критикуваме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нарушения в хранителните магазини преди Великден установиха от БАБХ
Нарушения в хранителните магазини преди Великден установиха от БАБХ
600 хил. за пенсионерите от акцията Великден за всеки
600 хил. за пенсионерите от акцията "Великден за всеки"