НОВИНИ

Московиси се надява полският президент да не подпише спорния закон за Холокоста

Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси изрази днес надежда, че полският президент Анджей Дуда "ще прояви мъдрост и няма да обнародва" спорния закон за Холокоста, предаде Франс прес. "Според мен този законопроект трябва да бъде заклеймен и аз се надявам, за разлика от господин Качински, че президентът на Републиката ще прояви мъдрост и няма да го обнародва, защото това би създало впечатлението, че Полша обръща гръб на правовата държава", каза Московиси пред френското радио Жи.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:21, 04.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
московиси надява полският президент подпише спорния закон холокоста

Вчера лидерът на управляващата в Полша консервативна партия Право и справедливост Лех Качински изрази увереност, че президентът Анджей Дуда ще подпише спорния закон за Холокоста, който предизвика дипломатически конфликт с Израел.

"Европейската комисия смята, че правовата държава е свещена кауза, че не може да погубиш душата си в името на единството и че трябва европейските ценности да бъдат зачитани", продължи еврокомисарят. "Според мен този закон потвърждава, че приоритет на полските власти днес не е зачитане на тези ценности. Защото в тези ценности е нашата история, а в сърцето на нашата история е драмата на Холокоста. Трябва да се направи всичко възможно - и това е смисълът на европейското строителство днес, да се направи всичко, за да не може никога да се повтори Холокостът", каза Пиер Московиси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протест в Букурещ
Отново протест в Букурещ
Северна Корея изпраща високопоставен политик за откриването на Олимпиадата
Северна Корея изпраща високопоставен политик за откриването на Олимпиадата