НОВИНИ

Ивайло Московски: 500 фалшиви протоколи от шофьорски изпити

Скандалът в Изпълнителната агенция "Държавна автомобилна инспекция" ще доведе до промени в Закона за движение по пътищата и създаване на браншова транспортна камара, заяви във Варна министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски. Според него, възможностите за корупция значително ще намалеят, ако правомощията, свързани с издаването на лицензи и документи не са концентрирани в една администрация.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
19:05, 02.04.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

От понеделник специалисти на транспортното и на вътрешното министерство заедно ще проверяват протоколи от шофьорски изпити, за които има съмнение, че са манипулирани.

Ивайло Московски, министър на транспорта: Става въпрос за над 500 протокола и вероятно ще отнеме време да се прецени по тези протоколи каква част от изпитите и каква част от издадените удостоверения ще трябва да бъдат анулирани и отнети.

Разбитата пред дни корупционна схема е действала повече от година. Това, че в нея е замесен шефът на автомобилната инспекция, било изненада за министъра, който припомни, че в началото на 2015-а неговият кандидат за поста е бил Станимир Флоров.

Ивайло Московски, министър на транспорта: Аз и към днешна дата считам, че той е човек, който поне в частта минимизиране на корупционни практики, би се справил добре.

Това, че ще бъде разпитан във връзка със скандала като свидетел, министър Московски коментира така:

Ивайло Московски, министър на транспорта: Не ме притеснява, готов съм по всяко време да се явя и да окажа максимално съдействие на разследващите органи, стига да бъда полезен.

Успоредно с това, на специализираните органи, продължава и вътрешното разследване, включително тези регионални инспекции, в които няма арести, допълни министърът на транспорта. Всеки сигнал се проверява, до момента няма информация служители на министерството да са били замесени в схемата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пожар в строящ се огромен мол в Катар
​Пожар в строящ се огромен мол в Катар
Българските зеленчуци няма да поскъпват преди Великден
Българските зеленчуци няма да поскъпват преди Великден