НОВИНИ

Московски: ​Кука от теглич е пробила цистерната на гарата в Хитрино

Кука от теглич е пробила цистерната на гарата в Хитрино. Това заяви транспортният министър в оставка Ивайло Московски. Разследващите твърдят, че машинистите не са реагирали на нито един от петте предупредителни сигнала за намаляване на скоростта преди навлизане в гарата. Според Московски, високата скорост е причинила трагичния инцидент. И днес жителите на Хитрино няма да нощуват в домовете си, въпреки че и последната цистерна беше изтеглена от гарата.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:16, 20.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Ивайло Московски, министър на транспорта в оставка: От записите и на двата локомотива се установява, че не е предприето бързо или екстремно спиране на влака от локомотивната бригада на водещия локомотив. Цистерна 10 поред е пробита от теглична кука на цистерна 9. Пробойната на балона на цистерната е с голяма сечение и това е довело до интензивно изтичане на голямо количество пропилен. Към момента не разполагаме с данни, че нещо в инфраструктурата е създало предпоставка или може да е било причина за дерайлирането на влака.

Днес са били допуснати до къщите, част от жителите на селището. Все още обаче те не могат да се приберат по домовете си.

В Шумен са пристигнали двамата машинисти, на които утре ще бъдат разгледани мерки.

Все още не са проверени всички къщи. Очаква се от утре сутринта да има свободен режим към селото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са пропуските в турските служби за сигурност?
Какви са пропуските в турските служби за сигурност?
Благоевградчани избират дребни, но практични подаръци тази Коледа
Благоевградчани избират дребни, но практични подаръци тази Коледа