НОВИНИ

Московски: Корупционната схема в ДАИ е действала от началото на 2015 година

По информация от специализираната прокуратура схемата с взимане на подкуп за шофьорски книжки е действала от началото на 2015 година. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски във Варна. Ето какво каза още Ивайло Московски в "По света и у нас" в 12:00 ч.

bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 02.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Ивайло Московски - министър на транспорта:

"На първо място освен вътрешни оперативни мерки в самото министерство и Изпълнителната агенция предстоят законодателни механизми, които ще разделят Закона за движение по пътищата на три части. Ще има отделен закон, който ще касае само изпитите, шофьорските курсове и обучението, ще има отделен закон за типизацията за МПС-тата и автосервизите и ще си има отделен трети закон, който ще касае само движението по пътищата. На второ място трябва да се деконцентрира това събиране на правомощия в агенцията. Преди няколко месеца имахме готовност да извадим както шофьорските изпити, така и регистрацията и табелите в фирмата, която за съжаление се наложи да прехвърлим обратно в МВР.
Мерки са предприети и виждате, че има резултат. Министерството чрез вътрешен инспекторат и вътрешен одит е правило многократно проверки, има също реализации на групи в Хасково, Кюстендил през изтеклата година. Това което сме преценили, че не можем повече да разследваме, сме го предали на съответните компетентни органи. В Автомобилна администрация няма политическа шапка.
Още миналата година моята номинация и предложение за изп. директор на Автомобилна администрация не беше Цветелин Цветанов, а беше Станимир Флоров. И аз вярвам, че най-малко поне в частта корупционни практики той беше удачен вариант, но това не се случи. Не съм имал конкретни сигнали за дейността му като бивш ръководител на дирекцията в Плевен. Той е просто един от 28-те изп. директор на регионални дирекции. За момента нямам ново предложение за поста, заместника г-н Калайджиев в момента е временно изпълняващ длъжността и ни трябва малко време за да преценим какъв подход да имаме за следващия изп. директор."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Свищов беше открит конкурсът Звездици за Лора
В Свищов беше открит конкурсът "Звездици за Лора"
Близо 8 милиона лева печалба за 2015 година отчита Пристанище Варна
Близо 8 милиона лева печалба за 2015 година отчита Пристанище Варна