НОВИНИ

Москва е готова да възстанови отношенията си с Вашингтон

В Русия посрещнаха със задоволство резултата от американските президентски избори. Президентът Путин обяви, че Москва е готова за възстановяване на отношенията с Вашингтон.

bnt avatar logo
от Николай Кръстев - кор. на БНР
18:25, 09.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Русия има определени очаквания за бъдещите отношения с Вашингтон. Отношения, които през последните 12 месеца бяха сериозно накърнени, както ги определят местните анализатори. Русия безспорно беше изненадана от този резултат на изборите в САЩ. Москва е готова да възстанови отношенията си с Вашингтон, коментират днес в Кремъл. Според руския президент Владимир Путин, вината за сложните руско-американски отношения не е на Москва, без да посочи обаче кой е виновен за тях.

Владимир Путин, президент на Русия: Ние слушахме изявленията на г-н Тръмп, още когато беше кандидат за президент на Съединените щати. Които бяха насочени към възстановяването на отношенията между Русия и Съединените щати. Разбираме и си даваме сметка, че пътят няма да е прост, като се има предвид в каква деградация за съжаление се намират отношенията ни. Както много пъти съм казвал, не е наша вината, че те са в такова състояние. Но Русия е готова и иска възстановяването на отношенията със Съединените щати в пълен формат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонтът на стадион “Тича”
Започва ремонтът на стадион “Тича”
Къщичка за книги в квартал “Владислав Варненчик”
Къщичка за книги в квартал “Владислав Варненчик”