Белият дом кани руския президент Владимир Путин на среща във Вашингтон наесен. Засега няма реакция на Москва. Предложението, обаче, предизвика бурни реакции в Съединените щати.

На атаките за срещата с руския президент в Хелзинки, Доналд Тръмп отговори с контраатака. Говорителят на Белия дом Сара Сандърс написа в Туитър, че американският държавен глава е поискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да покани Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен.

Според съобщението, „обсъжданията вече са в ход“.

От Белия дом отказаха да дадат повече подробности. Не е ясна и предложената дата. Поканата предизвика гневни реакции в лагера на демократите.

Тръмп е поканил Путин  да гостува в Белия дом

Тръмп е поканил Путин да гостува в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп е поканил руския си колега Владимир Путин на посещение в САЩ. Новината беше потвърдена от говорителя му Сара Санд...

Чък Шумър, лидер на демократите в Сената : Възможно най-скоро трябва да има изслушване, за да разберем за какво точно президентът Тръмп е разговарял с президента Путин. Изявленията на президента Тръмп са достатъчно тревожни. Сенатът трябва да знае какво се е случило зад затворените врати.

Поканата към Путин изненада и шефа на американските разузнавателни служби. На конференция в Колорадо Дан Коутс призна, че не е бил уведомен за предложението на Белия дом към Кремъл.

Ако Путин приеме поканата, то това няма да е първото му посещение в Съединените щати. През 2001 година той беше на официална визита по покана на Джордж Буш. Преди три години той беше в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН.