НОВИНИ

Москва официално отрече да е свързана с нападението над бившия руски шпионин

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на искането на британското министерство на външните работи, в която заявява, че Русия не е свързана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе отровен бившият полковник от Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ТАСС.Агенцията цитира съобщение на руската дипломатическа мисия в Туитър.

bnt avatar logo
от БТА
21:32, 13.03.2018
Чете се за: 00:56 мин.
По света
москва официално отрече свързана нападението бившия руски шпионин

В него се казва, че в изпратената днес нота посолството е потвърдило, че Русия не е свързана с инцидента в Солсбъри, и е изложило споменатите вече изисквания за провеждане на съвместно разследване.

Руското посолство в Лондон заяви в Туитър, че Москва няма да отговори на британския ултиматум, ако не получи проби от нервнопаралитичното вещество, използвано при нападението срещу Скрипал, съобщи Асошиейтед прес, също цитирайки Туитър.

; ;

Британският премиер Тереза Мей даде на Москва срок до полунощ да обясни как химическо вещество, руско производство, се е озовало и е било използвано в английски град. В противен случай Лондон заплаши да предприеме ответни мерки.

;

Нито една британска медия няма да продължи да работи в Русия, ако Лондон реши да спре излъчването на руската държавна телевизия RT, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Британският медиен регулатор (Офком) по-рано съобщи, че може да преразгледа разрешителното на RT (бивша "Russia today"), смятана за пропаганден орган на Кремъл, ако британското правителство прецени, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, припомня Франс прес. Никоя британска медия няма да работи в Русия, ако спрат RT, каза Захарова тази вечер в предаването "60 минути" на обществената телевизия "Русия 1".

Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, заяви говорителката на министерството, коментирайки изказването на Тереза Мей пред британския парламент вчера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топенето на снеговете в Европа предизвиква наводнения и свлачища
Топенето на снеговете в Европа предизвиква наводнения и свлачища
Продуцентската компания на Мат Деймън въвежда клауза за включване
Продуцентската компания на Мат Деймън въвежда клауза за включване