НОВИНИ

Москва упрекна САЩ, че не изпълняват своята част от сделката за Сирия

Руското министерство на отбраната заяви днес, че САЩ използват "словесна димна завеса", за да прикрият нежеланието си да изпълнят своята част от задълженията си съгласно споразумението за спиране на огъня в Сирия, включително разделянето на частите на умерената опозиция от терористичните групировки, съобщи Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:53, 15.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
москва упрекна сащ изпълняват своята част сделката сирия

След третия ден от примирието, влязло в сила в понеделник вечерта, само сирийската армия спазва "режима на тишина", каза говорителят на министерството Игор Конашенков. В същото време части на умерената опозиция, "които са контролирани от САЩ", засилват обстрела на жилищни райони с цивилно население, каза той.

"Нещо повече, създава се впечатление, че целта на "словесната завеса" на Вашингтон е намерението му да прикрие това, че не изпълнява своята част от задълженията. Преди всичко за разделяне на формированията на "умерената опозиция" и "терористите", цитира ТАСС изявлението на Конашенков.

Той подчерта, че Русия още от първите минути на примирието изпълнява своите задължения - разположени са били пропускателни пунктове в Алепо, руският Център за помиряване на враждуващите страни извършва 24-часов мониторинг на обстановката във всички райони, за които важи сделката. Затова будят недоумение изявленията на Държавния департамент и Пентагона за перспективите Русия да изпълни споразуменията за Сирия, подчерта говорителят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Менда Стоянов: С приетия данък уикенд се облекчават и работодател, и служители
Менда Стоянов: С приетия данък "уикенд" се облекчават и работодател, и служители
Тайфунът Меранти взе две жертви в Китай и Тайван
Тайфунът Меранти взе две жертви в Китай и Тайван