Руският президент Владимир Путин също поздрави новоизбрания президент и изрази надежда за подобряване на двустранните отношения между Русия и Съединените щати. Вижте още коментари от Москва в прякото включване на Николай Кръстев, кореспондент на БНР.

В Русия избора за президент на САЩ на Доналд Тръмп беше доста неочакван заради предварителните очаквания, че този пост може да бъде зает от Хилари Клинтън.

Но президентът Путин доста бързо честити победата на Тръмп, изпращайки му поздравителна телеграма, в която изразява надежда за по-скорошното подобряване и преодоляване на кризата в руско американските отношения.

Депутатите от думата порсрещнаха с аплодисменти новината за победата на Тръмп. Депутатът от Комитета по международните въпроси Вячеслав Никанов каза, че новината, че Хилари Клинтън е признала загубата си, е добра новина за руско-американските отношения. Същевременно лидерът на парламентарната формация "Справедлива Русия" Сергей Миронов казва, че разчита, че с с идването на власт на Тръмп в руско-американските отношения се отваря нова страница. Това е изборът на американците и Русия ще работи с този президент, който бъде избран, каза той. Миронов обаче си отвори вратичка, че едно нещо, е когато се води предизборната надпревара, а съвсем друго, когато вече някой бъде избран за президент на САЩ, припомняйки, че Тръмп няма лична неприязън към Путин.

Вижте още от коментарите от Москва във видеото:

Още по темата Битката за Белия дом