Приключи дългоочакваният ремонт на моста на главната улица в Николово. Жителите на селото обаче не са доволни от свършената работа и се страхуват от инциденти. В района все още липсва пътна маркировка, а там е училището, в което учат децата им.

Николово, Русе

Мостът години наред беше в окаяно състояние. Той е на повече от четири десетилетия и до този момент не беше ремонтиран, въпреки че първите дупки са се отворили преди години.

Днес вече не пропада, по-широк е и не се налага хората да заобикалят огражденията. Въпреки това – негодуват.

Кирил Иванов
„Все още липсва пътната маркировка. Мисля, че и знаци няма – обозначение, че се минава по мост. Като няма маркировка... хора, които не знаят, че минават по мост, може да направят катастрофа. Отстрани трябва да има изградена и мантинела, а всъщност има само парапети.“
Велико Николов
„Отсреща е училището – трябва да има маркировка и знаци, че иначе може да пострада някое дете.“

Кметът на Николово – Марийка Генова – също призна, че се страхува някой да не пострада в района, където минава пътят и за 2 съседни села. Затова е потърсила съдействие от общинското предприятие „Комунални дейности“.

Марийка Генова – кмет на село Николово
„Ще ни предоставят баки със специализирана боя и разредител, за да минем с боя.“

Генова увери, че до 2 седмици районът около моста ще бъде напълно обезопасен и така ремонтът на съоръжението ще завърши изцяло.