На полигона "Ново село" днес е заключителният ден от тактическото учение на танкистите от Сухопътните войски. Целта е да се оценят способностите на 61-ви танков батальон да изпълнява задачи в национални и коалиционни операции.

В учението се включи и специалният ни пратеник Николай Минков - вижте повече подробности от разговора му с бриг. генерал Николай Караиванов, началник щаб на Сухопътните войски.

31 танка Т-72 и 360 военнослужещи се включиха в първото след близо 10-годишно прекъсване батальонно учение на танкистите от Сухопътните войски.

Заради променената среда на сигурност се налага промяна на отбранителната ни доктрина и от развитие на експедиционни сили армията се завръща към бронетанковите подразделения за териториална отбрана.

Това заяви за "По света и у нас" началникът на щаба на Сухопътните войски бриг. генерал Николай Караиванов. Поради тази причина се отделят допълнително средства за учения и ремонт на танковете.

Бригаден генерал Николай Караиванов, началник щаба на Сухопътните войски: Към настоящия момент около 10 машини са предвидени по договор за ремонт. В момента имаме искане за още три машини. Общата сума е някъде около 10 милиона. Ремонтът върви по график. Имаме готовност, тоест имаме желанието догодина да продължим този ремонт, за да може всички танкове да бъдат в изправност.