НОВИНИ

Какви са мотивите за оставките във Фонда за лечение на деца?

Подмяна на решения и медицински експертизи, забавяне на протоколи, липса на диалог с директора на Фонда за лечение на деца и с Министерството на здравеопазването. Това са мотивите за серията от оставки във Фонда. Представителят на инициативата "Спаси, дари на..." в обществения съвет Десислава Хурмузова подаде оставка в петък. Тя направи това два дни след като от съвета се оттегли и националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева. В студиото на "Денят започва" Десислава Хурмузова, Нели Логофетова и Мария Чернева от Обществения съвет коментираха работата на Фонда след назначаването на новия директор проф. Владимир Пилософ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 26.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още
Десислава Хурмузова - инициатива "Спаси, дари на...": "На заседание гласуваме едно нещо, после ни се предлага да гласуваме друго. Мислехме, че това се дължи на некомпетентност и несъзнателни грешки, сега вече става ясно, че грешките са абсолютно съзнателни."
Нели Логофетова - член на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца: "На заседание от 17 август открих несъответствие с решенията, които сме взели, мотивирано написах писмо до целия Обществен съвет и до председателя проф. Пилософ, копирано и до заместник-министър Шарков."
Мария Чернева - член на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца: "В дневния ред, след като сме сверявали от големите папки, сме хващали и несъответствие на медицинските експертизи, нещо, което е много неприятно, при нас заседанията вече се превръщат в голямо бреме."

Вижте целия разговор в студиото на "Денят започва"!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписват историческото мирно споразумение в Колумбия
Подписват историческото мирно споразумение в Колумбия
Нови велоалеи и стоянки в София от пролетта
Нови велоалеи и стоянки в София от пролетта