НОВИНИ

Герой от Ница: Много хора се опитаха да спрат камиона!

Да се опиташ да направиш невъзможното - така може да се опише опитът на самоотвержен млад мъж, който се опитал да спре камиона по време на нападението в Ница. Вижте неговия разказ!

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:38, 22.07.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Нахлуването на камиона-убиец на крайбрежния булевард в Ница е запечатано от телефоните на много хора и от най-различни ъгли. На един от записите се вижда как мъж се опитва да отвори вратата на товарната кола. Това е Александр Миге.

Александр Миге: Видях камион да се появява сред тълпата. Всъщност идваше буквално срещу мен. Хвърлих си колелото на земята и се затичах след камиона. Когато стигнах до врата се опитах да я отворя два или три пъти. След секунда видях, че вече държи пистолет и го е насочил към мен, гледаше ме право в очите. Много студен поглед. Пуснах вратата.

Друго видео показва моментите, които младият мъж описва след това.

Александр Миге: В този момент от лявата ми страна се приближи мотоциклетист и почти ме бутна. Насочи се директно към една от гумите на камиона. Мисля, че той е изключителен човек, той заслужава всички овации. Аз не съм спасител, не съм помагал на жертвите. Опитах се само да го спра, да спра камиона. Това е, не съм герой.

В нощта на Ница още много хора, наред с полицаите, са се опитали да спрат белия камион, отнел 84 човешки живота. Въпреки че опитите им са неуспешни, те заслужават признание за усилията си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали чупят поливни съоръжения в Гоце Делчев
Вандали чупят поливни съоръжения в Гоце Делчев
Продават ретро Алфа Ромео за рекордна сума
Продават ретро Алфа Ромео за рекордна сума