НОВИНИ

​Мотористи и рокери от цялата страна излязоха на протест в Русе, Варна и София

Мотористи и рокери от цялата страна излязоха на протест в Русе, Варна и София. Недоволството е срещу решението на Русенския окръжен съд, което постанови, че мотористът Ивайло Андреев е загинал през 2014-та по собствена вина. Тогава на пътя Русе - Велико Търново той е засечен от изпреварващи се ТИР-ове, пада и загива на място.

Александър Марков
от Александър Марков
20:35, 11.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Мотористи от Русе, Велико Търново и Тутракан протестираха пред Съдебната палата в Русе. Те поставиха цветя пред портрета на загиналия си колега Ивайло Андреев.

Заедно с близките на загиналия Ивайло те изразиха несъгласието си с решение на Русенския окръжен съд, коeто не намира за виновен турския гражданин, шофирал изпреварващият ТИР, и посочва Ивайло за виновен в причиняване на собствената си смърт.

Мира Колева, съпруга на Ивайло Андреев: Този протест е протест срещу несправедливостта, срещу неадекватното решение на съдебната система.

Протестиращите настояха делото да се върне за ново разглеждане, за да се докаже категорично кой носи вина за смъртта на Ивайло.

Пламен Младенов - президент на мотоклуб "Тъндърс": След инцидента възникна желанието да бъдат ограничени тежкотоварните превозни средства през летния период поне през уикендите.

Във Варна мотористите излязоха на мълчалив протест. С поставени каски на входа на Съдебната палата те подкрепиха колегите си от цялата страна.

Красимир Симеонов: Ние сме тук с едно искане - да се промени това системно предателство от политическите елити и от съдебната система спрямо обикновения човек.

Чарли Харвин: Само това, че можеш да караш на някой участък по-бързо от мен, не ти дава право да ме изхвърлиш от пътя.

Надеждата на братството за справедлива присъда е в Апелативния съд във Велико Търново, където ще продължи делото за смъртта на Ивайло Андреев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Референдум в Трън. За и против добива на злато
Референдум в Трън. За и против добива на злато
Гласът на града: Любов по време на авария
Гласът на града: Любов по време на авария