НОВИНИ

"Моята различна Коледа" - историята на Хайгашот Агасян

Малко повече от месец остава до Коледа. Но коледното настроение започва да превзема сетивата ни. Ето защо от днес стартираме рубрика, в която ви питаме - помните ли Вашата различна Коледа? Разкажете ни за онзи празник, който никога няма да забравите. Пишете ни ТУК.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
09:57, 19.11.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Той е Хайгашот Агасян - музикант, или както сам се определя - човек, който изразява всички свои емоции чрез ноти. Коледа е много свят и специален период от годината, казва творецът, време, когато наистина се случват чудеса. Затова според него всеки има своята различна Коледа.

"Преобладава творчеството ми за деца. Защото колкото и да казват, че детството си отива, то не ще да си отиде от нас и може би с тези песни, които пиша, особено с Коледните песни - детски, гледам непрекъснато да се връщам в детството си, защото там си черпя тези емоции, тази сила".

За Хайго Коледа е празник, зареден с тайнствена атмосфера, вопъл на душата към доброто и святото, което носим в себе си.

"Коледа - миналата година, просто прочитайки различни типове стихове, попаднах именно на едно много благодарно за музика стихотворение. Така се случи и с едни стихове, които попаднаха по интернет. Аз дори не познавам авторката на стиховете. Зная, че живее в чужбина. Никога не съм я виждал. Казва се Жени Живкова - Стайкова. Беше написала прекрасни стихове. Едното от които за едно смело зайче, които аз просто се разплаках като ги прочетох".

Песничката за Смелото зайче буквално се излива върху клавишите на пианото. Завършена е за часове. Това е и поздрава на Хайго към най- близките му хора в тържествената вечер.

Дали заради музиката или може би заради непрестанно връщане към детството, но композиторът продължава да е сигурен - чудесата се случват".

"Важното е човек много силно да ги иска, аз вярвам в това. Ако един човек много желае много силно нещо хубаво да се случи, наистина се получава. И с мен се е случвало и винаги в тежки моменти съм усещал една ръка, която много леко тука ме е подпирала".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Варна се включва в нощта на театрите
И Варна се включва в нощта на театрите
Симулатор на НАСА разкрива у нас тайните на Червената планета
Симулатор на НАСА разкрива у нас тайните на Червената планета