НОВИНИ

УНИЦЕФ: Може да има увеличение на заразяване със СПИН сред подрстващите

Новите случаи на заразяване със СПИН сред подрастващите може да се увеличат със 60 на сто и да стигнат 400 000 към 2030-та година. За това предупреди УНИЦЕФ. Всеки седми носител на ХИВ в Европа не знае, че е заразен. Това сочи доклад на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията в Стокхалм.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
12:34, 01.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

СЗО отчита рекорден брой на новите случаи на зараза в Европа през 2015 година.

ХИВ е най-опасната инфекциозна болест в Русия. Странатa е изправена пред епидемия с над един милион регистрирани случаи, твърди руски експерт.

Вадим Покровски, шеф на руския федерален център за СПИН: ХИВ стана най-опасната инфекциозна болест в Руската Федерация. Хората умират от нея по-често отколкото от нещо друго.

Плакати разясняват на хората, че могат да се изследват безплатно и анонимно и че резултатът е готов след 15 минути. Според статистиката, всеки 25 руснак, на възраст между 15 и 29 години живее с ХИВ.

В Бетезда, щата Мериленд, тестват евентуално ново лекарство срещу смъртоносната болест. Специалистите обаче са предпазливи.

Д-р Антъни Фаучи, директор на нац. институт по инфекциозни болести, Бетезда: Все още нямаме данни, така че съм резервиран. Трябва просто да чакаме и да видим какво ще стане.

По-точно в Бетезда правят проучвания с маймуни, в които се вкарват антитела, използвани при болестта на Крон. Това поражда надежди за така нареченото функционално лечение на СПИН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Германия проверява товарни влакове от Австрия за мигранти
Полицията в Германия проверява товарни влакове от Австрия за мигранти
Депутатите обсъждат казуса с допълнителните пари за БАН
Депутатите обсъждат казуса с допълнителните пари за БАН