НОВИНИ

МС одобри създаването на Агенция "Безопасност на движението по пътищата"

Правителството прие Постановление за създаване на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" към Администрацията на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

одобри създаването агенция безопасност движението пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 30.01.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Агенцията ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата в България, като се предвижда да поеме част от функциите на различните институции, между които е споделена отговорността за безопасността на движението по пътищата към настоящия момент.

Специализираното звено ще събира обективни данни и ще осъществява постоянен мониторинг на постигнатите резултати и ефективността на предприетите мерки. Наред с това ще организира сътрудничеството с висши училища и научни организации за осъществяване на научноизследователска дейност, ще провежда информационни и образователни кампании, както и ще извършва консултации с гражданското общество, бизнеса, академичните и научни среди.

Предстои да бъде извършен задълбочен анализ с оглед хоризонталния характер на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата и обществената й значимост преди да се пристъпи към промени в законодателството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България прие План за действие при Брекзит без Споразумение
България прие План за действие при Брекзит без Споразумение
Халета и автосервиз горят до столичния бул. Ботевградско шосе
Халета и автосервиз горят до столичния бул. "Ботевградско шосе"