На редовно заседание правителството в оставка ще разгледа предложение за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Кабинетът ще разгледа промени в постановление номер 125 на Министерския съвет за одобряване на прогнозно разпределение на разходите за подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.На заседанието ще бъде обсъдено и предложение за вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването , проект за допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване , както и допълнителни трансфери по бюджетите на общините .


Премиерът Бойко Борисов ще бъде на еднодневно посещение в Унгария по покана на унгарския си колега Виктор Орбан. В рамките на визитата двама ще проведат среща, на която ще обсъдят въпроси от дневния ред на Европейския съюз. Унгарският премиер ще удостои българския министър-председател с ордена „Голям кръст за граждански заслуги" на официална церемония в Будапеща.