НОВИНИ

Световно известни изпълнители ще се качат на сцената на МТВ във Варна

Музикалният фестивал MTV представя Varna Beach. 12-часовият музикален маратон ще започне днес по обед на Южния плаж в града и ще бъде кулминацията в програмата на Варна като Европейска младежка столица. Очакванията на организаторите са повече от 25 хиляди души да се съберат в града, за да чуят своите любими български и чуждестранни поп изпълнители.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
10:26, 15.07.2017
Чете се за: 01:49 мин.
Още

Целият град се подготвя са най-голямото събитие на МТВ за тази година. Пристигат хора от цялата страна. На ж.п. гара Варна пристигна и нощният влак от София, в който пътуващите фенове получиха 50% намаление на билетите. Има и много гости от чужбина. Организаторите съобщиха, че все още има малко останали билети, които могат да се закупят на място. Наш екип успя да вземе интервю от президента на агенцията, която менажира подобни събития и да заснеме част от процеса по изграждане на 80-метровата сцена на МТВ, на която след броени часове ще стъпят Биби рекса, Стив Аоке, Тайни Темпа, Джонас Блу, както и някои от най-обичаните български изпълнители.

Закупилите билети трябва да знаят, че пропускането ще започне в 12 часа и веднъж напуснали зоната, няма да бъдат допуснати повторно. На входа всички ще бъдат претърсвани. По време на концерта могат да се внесат само непрофесионални фотоапарати, мобилни телефони, вода в пластмасови неразпечатани бутилки - до 500 мл на човек. Забранява се внасяне на тромби, звукозаписни устройства, летящи фенери, алкохол, храна и фойерверки. Патрули с кучета ще претърсват района около входовете постоянно. Във връзка с провеждането на концерта през целия ден ще бъде спряно движението по ул.„Вълноломна", а от 11 часа и в участъци от бул. "Приморски". Допълнителни автобуси са осигурени по линии 20, 22, 31 и 17 на градския транспорт от ЖП гара.

;

Една от най-големите сцени, строени в България от няколко дни се намира на Южният плаж във Варна. На нея своите хитови парчета ще изпълнят 8 от най-високо позиционираните в класациите поп музиканти. За повечето от тях това е първото посещение в България.

Заедно със световноизвестните имена като Стив Аоке, Тайни Темпа и Джонас Блу, на сцената на МТВ ще се качат и български изпълнители.

Робърт Куърк, директор на агенцията - мениджър на събитието: Много е важно да изразим своята подкрепа към музикалната индустрия в България. Чрез подобен проект, българските изпълнители получават една платформа, която може да ги направи световно известни.Така избрахме четирима от най-обичаните поп музиканти в България - Павел и Венци Венц, Поли Генова, Дара и Кристиян Костов. Всички те са страхотни на сцена. - Това означава ли, че скоро можем да видим техни клипове по МТВ? - Ще ги включим в кадрите, които ще излъчим от събитието онлайн, ще направим и официално видео, в което ще вземат участие, така че със сигурност ще добият още по-голяма популярност.

Според организаторите на музикалния фестивал, техните събития имат голямо въздействие върху местната общност, превръщайки града в привлекателна туристическа дестинация.

Робърт Куърк, директор на агенцията - мениджър на събитието: Един такъв проект оказва сериозно влияние върху града. Не само социално, но и в икономически план. Искахме да създадем възможност за бързо икономическо развитие на региона. Не само като доведем туристи, но и като наехме местни фирми. Виждате зад мен - всички хора, които работят по сцената са местни.

Робърт Куърк заяви, че изискванията на МТВ по отношение на качеството на звука и визуалните ефекти са много високи и ще бъдат спазени на концерта във Варна. Той всъщност ще бъде най-мащабното музикално събитие на телевизията за тази година, а публиката ще може да се наслади на невероятен звук, светлинно шоу и пиротехника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оперни певци по оперетните петолиния
Оперни певци по оперетните петолиния
Във Варна ще има кухня за деца със специален хранителен режим
Във Варна ще има кухня за деца със специален хранителен режим