Ръководството на Медицинския университет в София отвори днес пред журналисти и в присъствието на нотариус урната, в която са съхранявани документите от избора на ректор на 11 октомври. Представители на просветното министерство не присъстваха на процедурата. По думите на новия ректор проф. Златков те са били уведомени, но от просветното министерство отрекоха тази информация.

Подписите върху осемте плика с протоколи бяха сверени, пликовете бяха отворени и предадени на председателя на Контролния съвет проф. Захарина Савова. Така от Университета искаха да покажат, че няма подправяне на резултатите, с които проф. Виктор Златков беше избран за ректор.

Данните ще бъдат представени и на просветното министерство. Самото Общо събрание, на което беше избран новият ректор, беше закрито за журналисти, като те бяха допуснати до резултатите едва 6 дни след провеждането му.

От просветното министерство днес потвърдиха позицията си, че се съмняват в манипулиране на избора. Казаха още, че са завели 5 искания за получаване на документите от избора, но досега не са ги получили, нещо, на което имат право по закон.