Това правителство е вредно за страната, позицията ни е от 2 години. Това каза в "Панорама" лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той призова за диалог, за да се намерят решения на спорните въпроси.

Мустафа Карадайъ: С каране и препирни, само с идеята да се очерня опонента - няма как да вървим напред. Този вариант на опониране не е нашият модел за правене на политика.

Карадайъ открои приоритетите на партията - чиста храна, въздух, вода, зелена енергия, високи технологии и включването на свободните и активни граждани във формирането на решения.

Той изрази желание да се направи Изборен кодекс съгласно Конституцията, така че да бъде уредена организацията и редът за провеждане на изборите. Според лидера на ДПС партията предлага по-справедлив модел за преференции.

ДПС: Не сме предлагали да отпадне преференцията

ДПС: Не сме предлагали да отпадне преференцията

ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящите европейски избори, стана ясно след заседание на Централния съвет на партията. От ДПС заявиха, че не са пре...

Близо 2 млн. българи, живеещи по света, са лишени от конституционното си право да могат да избират и да бъдат избирани, каза Карадайъ и допълни, че от ДПС не са против преференциите.

По думите му в момента граждани, които желаят да участват мажоритарно в изборите, могат да го направят като независими кандидати. Но за да бъдат избирани, са необходими гласове, колкото изборната квота. Граждани, които са решили да влязат в листи обаче, за тях прагът не е изборната квота, а е 7% от нея.

Предстоят важни избори, в които ще направим ценностен избор, каза още Карадайъ по повод предстоящия вот за Европейски парламент.