НОВИНИ

Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат. Това решение беше обявено на няколко пъти в рамките на предизборната кампания. Снощи, след като бяха обявени първите резултати, председателят на ДПС го потвърди и заяви, че България има нужда от ясна програма за догонващо развитие.

Милена Кирова
от Милена Кирова
06:53, 27.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи кампанията на Движението за права и свободи като проевропейска и позитивна.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на Европейския съюз, за да може нашите деца и внуци, които са в Европа на гурбет, да имат условия и среда, за да се върнат в България.

От ДПС ще направят анализ и коментар на изборните резултати, когато видят официалните данни.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Ние много добре и ясно знаем каква Европа искаме. Европа - единна и силна Европа. Европа не на лицемерието, не на омразата, не на противопоставянето, не на разделението, Европа на мира, демокрацията, заедността, свободата и толерантността.

Окончателно решено: водачът на листата на ДПС Мустафа Карадайъ няма да отиде в Брюксел като евродепутат.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Аз и досега съм ходил в Брюксел и ще продължавам да ходя като председател на Движението за права и свободи. За нас тези избори бяха много важни, защото ценностите на ЕС са ценностите и на ДПС и от тази гледна точка, за да се подчертае важността на изборите - и на тези избори, и на европейските избори - председателят на движението беше и водач на листата.

Председателт на ДПС поздрави всички проевропейски настроени българи, които са подкрепили партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: Резултатите на "Демократична България" са над очакванията
Радан Кънев: Резултатите на "Демократична България" са над очакванията
Премиерът Борисов благодари във фейсбук за получената подкрепа
Премиерът Борисов благодари във фейсбук за получената подкрепа