НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: Приключи една позитивна кампания на ДПС

На първия тур на президентските избори се видя, че българските граждани очакват промяна - това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференцията в НДК на Движението за права и свободи, които подкрепиха независимия кандидат за президент Пламен Орешарски. Самият Орешарски не участва в пресконференцията на ДПС, но вместо него на въпросите на журналистите отговаря лидера Карадайъ.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
00:51, 07.11.2016 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи като добра и позитивна кампанията на ДПС за президентския вот. От Движението са доволни от изборния резултат. И благодариха най-вече на партийния си актив за подкрепата на Пламен Орешарски и Данаил Папазов.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Нашите избиратели и структури ясно и категорично ни заявиха, че искат промяна, че очакват промяна. Другото, което ние разчитаме от първия тур, е, че българските граждани подкрепиха независимите кандидати. В първата петица, ако обърнем внимание има трима независими кандидати.

Това, по думите на Карадайъ, от ДПС го оценяват като знак, че българските граждани очакват една независима президентска институция, която може да бъде партньор на останалите власти.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Ясната заявка за промяна ние го разчитаме и от гледна точка на това, че ние наблюдаваме, че в България в последните 2 години има много сериозно отстъпление от демократичните европейски ценности.

Що се отнася до това кого ще подкрепят за втория тур, Карадайъ подчерта, че ДПС няма да влизат в преговори.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: И от г-н Радев, и от г-н Борисов имаше различни сигнали и очаквания към българските граждани, към избирателите, включително имаше и послания към нашите избиратели, различни им бяха посланията. Г-н Борисов каза, че не иска и не очаква подкрепа от нашите избиратели, г-н Радев каза, че очаква подкрепата на всички български граждани.

Карадайъ обясни на пресконференцията в НДК и какво според него е била най-голямата изненада на изборите.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Споделям това, което каза г-н Борисов в неговото изявление. Той обяви ГЕРБ за мощна, силна партия, но се видя, че на първия тур независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, побеждава мощната политическа партия ГЕРБ.

Мустафа Карадайъ заяви, че изборните резултати са поука за политиците и допълни, че конкуренцията на ДОСТ не е притеснителна за ДПС.


Вижте цялата пресконференция във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нормално протича предаването на изборните книжа в зала Универсиада
Нормално протича предаването на изборните книжа в зала "Универсиада"
Красимир Каракачанов: Ще изненадаме социолозите и Екзит пола
Красимир Каракачанов: Ще изненадаме социолозите и Екзит пола