НОВИНИ

​Мустафа Карадайъ участва във възпоменателен митинг край дуловското село Руйно​

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в местността "Аязмото" край дуловското село Руйно във възпоменателен митинг за годишнината от мирните протести през 1989 година и в памет на жертвите на така наречения възродителен процес. Карадайъ заяви, че събитията от онова време пораждат смесени чувства, но няма омраза и реваншизъм.

bnt avatar logo
от БТА
15:38, 12.05.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
​мустафа карадайъ участва възпоменателен митинг дуловското село руйно​

Лидерът на ДПС обърна внимание, че Дуловският район е един от районите, където започват мирни протести против тоталитарната власт, против потъпкването на човешкото достойнство, против потъпкването на правата и свободите. "Нищо задължително няма в политиката, но ние добре помним 1989 година и лицата и героите от 1989 година от различните страни на барикадата", каза Карадайъ.

"Ако същите лица, тогава с тоягата, а днес с административната преса, се опитват да ни мачкат достойнството, тогава резултатът от тази преса и поддаването на пресата са националистите на власт, резултатът от тази преса е национализмът да стане държавна политика в моята Родина", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В митинга участваха представители на местните и националното ръководства на ДПС, народни представители, евродепутати. Представена бе и художествена програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив
Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив
​Учени регистрираха катастрофална аномалия над Атлантическия океан
​Учени регистрираха катастрофална аномалия над Атлантическия океан