НОВИНИ

Музеят на авиацията в Крумово с вход свободен за празника на ВВС

По случай празника на авиацията и ВВС на Република България музеят на авиацията в Крумово днес ще работи с вход свободен. До 17:00 часа всеки посетител може да види експонатите в музея. Вижте повече за празника от Таня Матева, която е в Крумово.

bnt avatar logo
от Таня Матева
12:40, 16.10.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Всички желаещи могат да разгледат вътрешната и външната експозиция на музeя и да усетят какво е да си пилот в някои от бойните ни самолети и вертолети.

Посетителите могат да се докоснат много близко до пилотската професия, като влязат в кабините на бойния ни хеликоптер МИ-24 и на учебно- тренировъчния изтребител МИ-21, каза Веселина Атанасова, старши експерт в Музея на авиацията.

Във вътрешната експозиция на музея се намират снимки и макети на типовете самолети, с които сме започнали първите военни действия по време на Балканската война - макетът на самолета "Албатрос", с който е направен първият боен полет на 16 октомври - поводът, по който днес празнуваме деня на ВВС.

Може да се види също космическата капсула и костюмът на първия наш космонавт Георги Иванов.

На церемония в София командирът на ВВС ген.-майор Цанко Стойков заяви, че другата седмица започват първите огледи от американска страна на базите в България за новите изтребители F-16.

Ген.-майор Цанко Стойков, командир на ВВС: Следващата седмица идва екип от ВВС на САЩ, който ще работи съвместно с представители на ВВС и на "Граф Игнатиево" и ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите и схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав.
Ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана, НС: Хубаво е, че на този празник, както чухте от генерал Стойков, надеждата става все по-силна, възстановява се ВВС училището, закупува се супер съвременен нов тип боен самолет, възстановява се съществуващата техника и човек вече може да види грейналите очи на хората в авиацията. Да им е честит празникът!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учредиха Клуб на българоговорящите посланици
Учредиха Клуб на българоговорящите посланици
Радев: ВВС винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията ни
Радев: ВВС винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията ни