НОВИНИ

Музеят на образованието в Габрово отбеляза 45-годишнина

С открит урок по история, Националният музей на образованието в Габрово отбеляза своята 45-та годишнина. Фондът му съхранява документи, снимки и веществени материали, свързани с просветното дело от Х век.

музеят образованието габрово отбеляза годишнина
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 18.05.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

На открития урок днес присъства и министърът на образованието Красимир Вълчев, който заяви, че стимулирането на учениците да посещават по-често музеи, държавни институции и предприятия е една от основните цели на образователното министерство. По време на часа по история във възрожденска класна стая, десетокласниците от Националната Априловска гимназия имаха възможността на живо да видят и да се докоснат до всичко описано в учебниците им.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Ние в момента подготвяме проект на нормативен акт, въз основа на който ще се финансират дейностите по интереси. Организацията на финансирането на интереси ще бъде да насърчим образователните институции да партнират с повече други организации и институции както от реалният сектор, от всички сфери на обществения живот!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник в Софийския зоопарк
Празник в Софийския зоопарк
Експерти обсъждаха мерки за насърчаване на чистите технологии
Експерти обсъждаха мерки за насърчаване на чистите технологии