Музеят на Яворов в Чирпан дава поле за творческите изяви на ученици от цялата страна. Всяка година в родната къща на поета се организират конкурси, на които млади хора показват таланта си на поети и художници.

Чирпан

По традиция на Яворовите януарски дни в Чирпан се обявяват резултатите от Националния литературен конкурс „И ти си в мене - ти, родино моя“. Освен популяризиране живота и творчеството на Яворов, една от основните задачи, които си поставят от музея в родния му град , е откриването и поощряването на млади таланти.

София Димова, Тополовград: През май месец бяхме тук на посещение в къща - музей „Яворов" и той много силно въздейства освен на мен и на цялата група и като разбрахме, че има такъв конкурс веднага решихме да се включим.
Алеята на писателите в Плиска с още 8 паметника на световни творци

Алеята на писателите в Плиска с още 8 паметника на световни творци

Алеята на писателите в „Двора на кирилицата" в Плиска беше попълнена с още 8 паметника на световни творци, които пишат на кирилица. Място в нея вече и...

На Яворовите януарски дни стават ясни и резултатите от конкурса за рисунка „Недорисуван свят".

Златина Колева: В памет на Василия Стоилова - внучка на големия български художник Васил Стоилов и праправнучка на Яворов.
Ивана Колева, Чирпан: Като почнах да рисувам, самата рисунка нямах идея какво ще се получи-от интернет се вдъхнових доста, вложих и мои идеи и накрая се получи.
Михаела Начева, Чирпан: Мотивира ме да продължавам да пиша , да рисувам и да продължавам да се занимавам в областта на литературата.

От музея обмислят и нови идеи как да стимулират младите хора да продължават да творят,вдъхновени от Яворов.

60-то издание на Националните поетични празници „Яворови дни“ в Поморие

60-то издание на Националните поетични празници „Яворови дни“ в Поморие

В Поморие се провежда 60-ото юбилейно издание на Националните поетични празници. Тази година се навършват 130 години от рождението на именития поет Пе...