НОВИНИ

Музикален парад на военните духови оркестри

В навечерието на Деня на храбростта и Празника на Българската армия, за трета поредна година зала Армеец стана домакин на Музикален парад на военните духови оркестри. Той се проведе под патронажа на Президента Росен Плевнелиев, който лично аплодира участниците в парада.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
07:54, 06.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Парадът откри Гвардейският представителен духов оркестър. След него майсторски изпълнения демонстрираха оркестрите на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, военни оркестри от Гърция, САЩ и Шотландия. За първи път своите умения показаха и ученически гвардейски отряд от Кърджали.

Бригаден генерал Боян Ставрев: Музиката сближава хората, за музиката няма граници, така, че аз съм горд, че съм командир на Националната гвардейска част, като в състава на Националната гвардейска част за моя радост се намира представителния ансамбъл на въоръжените сили.

За да бъде атрактивно изпълнението е нужно много повече от това да си добър музикант, споделиха участници. Богатият репертоар - военни маршове, класическа и поп музика, джаз взривиха емоциите в зала Армеец. Удовлетворението беше и за участниците и за зрителите. Грандиозното шоу завърши с общо изпълнение на "Моя страна, моя България".

БНТ ще излъчи спектакъла от 17.45 часа на 6 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Символиката на водосвета
Символиката на водосвета
Кой пази небето ни?
Кой пази небето ни?