НОВИНИ

Музиканти от Симфоничния оркестър правят флашмоб в метрото

Как би звучал Брамс, ако беше наш съвременник, показва флашмоб в метрото. Събитието на 21 октомври между 17.15 и 18.00 ч. в метростанция "Сердика" с музиканти от Симфоничния оркестър на БНР и DJ Досю Амурджиев е покана към публиката за концерта "Брамс Remixed", с който на 30 ноември се открива Новогодишният музикален фестивал в НДК, съобщават организаторите.

музиканти симфоничния оркестър правят флашмоб метрото
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 18.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.

Идеята "Ако Брамс се беше родил днес" на БНР и НДК е истинско музикално приключение с участието на виртуозен челист - Бернхард Хеденборг, европейския диджей шампион Grazzhoppa и симфониците на БНР под диригентството на Росен Гергов. Новаторското музикално събитие отразява световните тенденции в класическата музика. То показва трансформацията на един класически шедьовър, когато срещне нов прочит от съвременен джаз музикант.

Музикалното приключение вече е покорило много европейски сцени, а сега ще бъде преживяно и от българската публика. "Кончерто гросо за виолончело, DJ и симфоничен оркестър" съчетава традицията и модерността, сблъсква акустичните инструменти от симфоничния оркестър с миксирането на DJ. Известният белгийски саксофонист и композитор Фабрицио Касол използва за основа на своето произведение една от най-красивите творби на Брамс - Симфония номер 4, и я превръща в съвсем различна композиция, като добавя нов "инструмент" в оркестъра и я изпъстря с много импровизации, отбелязват инициаторите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха 20 селища в подстъпите към Мосул
Освободиха 20 селища в подстъпите към Мосул
Международната коалиция ще продължи военните си действия срещу терористите
Международната коалиция ще продължи военните си действия срещу терористите