НОВИНИ

МВФ не иска нови мерки от Гърция

Международният валутен фонд не иска от гръцкото правителство да вземе нови мерки, за да покрие фискалната дупка, която се явява заради разликата между оценките на фонда и тези на европейските институции по отношение на първичния бюджетен излишък на страната, се казва в публикация на сайта "мигнатиу", цитирана от в. "Вима".

bnt avatar logo
от БТА
13:45, 12.10.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
мвф иска мерки гърция

Вестникът припомня, че МВФ прогнозира първичен излишък за Гърция през 2018 г. в размер на 2,2 на сто, докато европейските партньори на страната смятат, че този излишък ще е 3,5 на сто от БВП. А това означава, че поне на хартия Гърция ще трябва да взима още мерки в размер на 2,4 млрд. евро.

МВФ посочва, че ако Атина успее да постигне конкретната цел от 2,2 на сто бюджетен излишък и реализира без отклонения предвидените реформи, тогава фондът няма да поставя въпрос за налагане на нови мерки, отбелязва изданието.

Уточнението идва, след като докладът на МВФ с прогнозните оценки за Гърция и по-специално за нейния първичен излишък през следващата година бе изтълкуван от гръцките медии като възможност фондът да поиска нови мерки от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка получи 7,6 млн. долара грант за ранно диагностициране на Алцхаймер
Българка получи 7,6 млн. долара грант за ранно диагностициране на Алцхаймер
Активисти на Грийнпийс пуснаха фойерверки във френска атомна централа
Активисти на "Грийнпийс" пуснаха фойерверки във френска атомна централа