Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Република Албания с магнитуд 5.8 по Рихтер, регистрирано вчера и последвалия го вторичен трус, съобщи Външно министерство.

В посолството на България в Албания не са постъпвали сигнали за пострадали български граждани, както и за търсещи помощ. Веднага след земетресението е създадена организация за приемане на сигнали за пострадали граждани, на които да бъде оказана помощ.

Не се съобщава за жертви след земетресението, което е нанесло материални щети. Не са констатирани поражения върху гражданската инфраструктура като пътища и мостове.

Около 100 души са потърсили спешна медицинска помощ в болници , основно в градовете Тирана и Дурас.

През нощта са организирани 6 кризисни центрове в Тирана за оказване на лекарска помощ.

Посолството на България в Тирана препоръчва на българските граждани, пребиваващи и пътуващи в страната, да бъдат предпазливи и да се осведомят подробно за актуалната обстановка.

Посолството е в непрекъснат контакт с официалните албански власти и следи ситуацията. При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тирана на дежурните телефони: +355 42 233 155 и +355 42 232 906.

68 души са ранени при земетресението в Албания

68 души са ранени при земетресението в Албания

Министърът на отбраната на Албания Олта Джачка изнесе пред медиите първите обобщени данни за пострадалите и щетите вследствие на земните трусове в стр...