За тази вечер в социалните мрежи отново е свикана демонстрация пред някои правителствени учреждения в столицата на автономна област Каталуния Барселона, предупреди Външно министерство.

По информация на българското генерално консулство в Барселона настроението сред по-голямата част от жителите е за мирни протести.

Въпреки това, на българските граждани се препоръчва да не предприемат без неотложна необходимост пътувания до Каталуния в дните на протестите, а постоянно пребиваващите в областта български граждани или туристи да избягват районите, в които се организират протестни мероприятия.

Остават в сила и предишните предупреждения и съобщения от Министерството на външните работи на България.

Генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид следят ситуацията и са готови да оказват съдействие при необходимост.

Българските граждани могат да се свържат с ГК Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за спешни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в извън работно време: + 34 678 013 846.

Сблъсъци с полицията по време на петата вечер на протести в Барселона

Сблъсъци с полицията по време на петата вечер на протести в Барселона

За пета поредна вечер в Барселона се проведоха протестни акции срещу присъдите за деветима каталунски лидери. Снощи мирните демонстрации, в които взех...