НОВИНИ

МВнР: Засега няма информация за пострадали българи от пожарите в Гърция

Във връзка с пожарите в Северна Гърция Генералното консулство на Република България в Солун съобщава, че до момента няма пострадали и бедстващи български граждани в засегнатите територии, от пресцентъра на Министерство на външните работи.

bnt avatar logo
от Източник: Фокус
14:31, 11.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
мвнр засега информация пострадали българи пожарите гърция

Основните пътища са проходими към момента. Поради гъстия дим, на много места в засегнатите райони и в планинските части е затруднено придвижването. Затворено обаче е движението през района на Теологос, което прави прехода на север по този път невъзможен. Желателно е да се използват крайбрежните пътища за напускане на острова. Фериботите се движат нормално. Желаещите могат да напуснат острова през пристанищата.

Локален пожар е възникнал на Света гора, в близост до Хилендарския манастир, както и в района на Кумица. Ситуацията там обаче е под контрол.

Продължават усилията на гръцките власти за овладяване на пожарите, бушуващи на остров Тасос. От четирите огнища две са потушени. Тежка остава ситуацията в района на Алики и Принос, както и околностите – Рахони, Казавити, Сотирос, които на места са извън контрол. Огнената стихия бушува предимно в планинските части. Очаква се ситуацията да бъде овладяна до края на деня.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозиционната Сирийска свободна армия ще спазва примирието
Опозиционната Сирийска свободна армия ще спазва примирието
Кремъл: Не подкрепяме смяната на българския кандидат за ООН
Кремъл: Не подкрепяме смяната на българския кандидат за ООН