НОВИНИ

МВР: 17 от задържаните иракчани в камион на ГКПП "Дунав мост" са непълнолетни

Непълнолетни са 17 от 48-те задържани иракчани в български камион на ГКПП "Дунав мост", съобщиха от пресцентъра на МВР.

bnt avatar logo
от МВР
16:24, 01.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
мвр задържаните иракчани камион гкпп дунав мост непълнолетни

На 30 декември български и румънски гранични полицаи откриха на ГКПП Дунав мост - Русе 48 иракски граждани, укрити в камион. В 19.20 часа на съвместния граничен пункт Русе - Гюргево, който се намира на румънска територия, пристигнал за излизане от България товарен автомобил „Мерцедес“ с двама шофьори – 42-годишен мъж с инициали Н. Д. и 43-годишен с инициали Д. И. от Пловдив. По документи камионът пътувал за Унгария.

При извършената проверка с газ-анализатор граничните полицаи установили завишени стойности на въглероден двуокис в товарното помещение. Използван е и детектор за сърдечен ритъм, който реагирал положително. Граничните полицаи открили в товарния отсек на камиона 48 иракчани – 31 възрастни и 17 непълнолетни. Всичките имат регистрация в Държавната агенция за бежанците. Уведомена е районната прокуратура в Русе. Нелегалните имигранти и двамата шофьори са задържани в ГПУ - Русе.


От МВР съобщиха също, че 26 чужденци са били задържани при опит да напуснат нелегално страната. Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ - Брегово е задържал в землището на село Извор махала, община Кула, 18 афганистански граждани. В района на село Баня, община Трън, гранични полицаите са задържали 4 иракчани, а на жп гарата в Драгоман – 4 пакистанци. Всичките чужденци са с регистрации в Държавната агенция за бежанците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Новият генерален секретар на ООН се стреми да превърне 2017 в година за мир
​Новият генерален секретар на ООН се стреми да превърне 2017 в "година за мир"
Кралица Елизабет Втора няма да присъства на новогодишната религиозна служба
Кралица Елизабет Втора няма да присъства на новогодишната религиозна служба