В Силистра се проведе среща между прокурори и полицейски служители от областта за активизиране на работата по проверки и досъдебни произвоства, свързани със съставяне на фалшиви ТЕЛК-решения.

Силистра

По време на разговорите стана ясно, че Силистра е рекордьор по брой на хора с инвалидни пенсии: близо 29%.

Иван Гешев - заместник-главен прокурор: Факт е, че в Силистра процентът на лица, ползващи т.нар. инвалидни пенсии, е най-висок в страната. Явно има някакъв системен проблем, това е проблем, който трябва да бъде решен от държавата в лицето на изпълнителната и законодателната власт. Това, което ще направим съвместно с колегите от МВР, е да не спираме да работим, включително и по досъдебните производства, включително и с оперативни способи. Някои неща с наша помощ могат да се случат по-бързо.
Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Ако имат някаква нужда от допълнително служители да се даде приоритет при извършването на експертизи - всичко, което е необходимо, от наша страна ще бъде оказана помощ.
МВР огласи схемата за получаване на фалшиви ТЕЛК решения

МВР огласи схемата за получаване на фалшиви ТЕЛК решения

700 000 българи или 10 % от населението е с ТЕЛК-ови решения при 2 на сто средно за Евросъюза. На този фон - из цялата страна периодично излизат нови...