НОВИНИ

МВР: Има данни за забавяне на действията на полицията в Габрово

Има данни за забавяне на действията на служителите на областната дирекция на МВР в Габрово. Това смята заместник-вътрешният министър Красимир Ципов. Вижте повече от прякото включване на Надежда Василева

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:10, 12.04.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Ръководството на МВР да направи оценка в спешен порядък на действията на служителите на Областната Дирекция на полицията в Габрово. За това призова депутатът от ГЕРБ и член на вътрешната комисия Пламен Нунев. Според него има забавяне на действията на органите на реда. В това се съгласи и зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той каза също така, че ако се установи, че има нарушение, ще се стигне и до дисциплинарни наказания. Според него е имало провокации по време на протеста.

Пламен Нунев, депутат от ГЕРБ: Имаме забавяне на действията и на реакциите от ОД на МВР. Как се процедира при такива случаи? Посещава се веднага местопроизшествието след получения сигнал, установяват се извършителите, задържат се за 24 часа. Стартира бързото полицейско производство и по възможност, ако могат да бъдат осъдени веднага, всичко щеше да бъде нормално по обстановката.
Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи: Моята оценка е, че има забавяне и поради тази причина сме назначили проверка. По тази причина искаме да бъде направен и анализ на всички действия, които са били предприети от ръководството на ОД на МВР-Габрово. Имаме данни за провокации. Няма как, при положение, че се разделя този протест на 3 лъча - в един момент, в първия или във втория лъч нещата да са относително спокойни, а в третия лъч да се стигне до хвърляне на камъни, димки и бомбички по ораните на реда.



;

От ВМРО пък призоваха да бъдат направени законови промени по Закона за административните нарушения и да бъдат въведени нови наказания

Искрен Веселинов, депутат от "Обединени патриоти": Ние имаме нужда от нови видове наказания и всъщност това предлага Красимир Каракачанов, това предлагаме ние от ВМРО, пък и всички колеги от "Обединени патриоти" са запознати с темата. Тези наказания трябва да бъдат две. Едното е полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото, второто е задържане в териториалните структури на МВР. Тези наказания ще бъдат за едно нарушение, могат да бъдат между 40 и 200 часа годишно.

От ВМРО също така казаха, че разбират протестиращите, на които не им е издържат нервите, но призоваха да се въздържат от провокации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Открит летателен ден и зрелищно авиошоу в Долна Митрополия
Открит летателен ден и зрелищно авиошоу в Долна Митрополия
9 души са арестувани след снощните протести в Габрово
9 души са арестувани след снощните протести в Габрово